Patatesli Kavurmalı Börek Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Patatesli Kavurmalı Börek Tarifi, Patatesli Kavurmalı Börek nasıl yapılır
patatesli kavurmali borek.jpg
Malzemeler
  • Yarım kilogram un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
İç harcı için:
  • 4 adet patates
  • 100 gram kavurma
  • 2 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıvıyağ
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı

Patatesli Kavurmalı Böreğin Yapılışı
Bir karıştırma kasesine yarım kilogram un, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı tuzu alarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye kesip bir tepsi büyüklüğünde açın.

Sıvıyağ ve tereyağı karıştırıp yarısını hamurların üzerine döküp elinizle sürün. Daha sonra iki hamuru da katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun. 10 dakika sonra çıkartıp elinizle açın. Kalan yağı yine hamurlara paylaştırıp sürün.

Tekrar katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun. 10 dakika sonra çıkartıp yine tepsi büyüklüğünde elinizle açın. Birinci yufkayı tepsiye yerleştirin. Daha önceden hazırladığınız patatesli kavurmalı harcı dökün.

Üzerine ikinci yufkayı kapatıp üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek
ılık servis yapın. Sahur için doyurucu ve besleyici bir börek.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst