Patatesli Kavurmalı Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Patatesli Kavurmalı Börek Tarifi, Patatesli Kavurmalı Börek nasıl yapılır
    patatesli kavurmali borek.jpg
    Malzemeler
    • Yarım kilogram un
    • 1 paket kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı tozşeker
    • 1 çorba kaşığı tuz
    Üzeri için:
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    İç harcı için:
    • 4 adet patates
    • 100 gram kavurma
    • 2 adet soğan
    • Tuz
    • Karabiber
    • Pulbiber
    • Sıvıyağ
    Üzeri için:
    • 1 adet yumurta sarısı

    Patatesli Kavurmalı Böreğin Yapılışı
    Bir karıştırma kasesine yarım kilogram un, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı tuzu alarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye kesip bir tepsi büyüklüğünde açın.

    Sıvıyağ ve tereyağı karıştırıp yarısını hamurların üzerine döküp elinizle sürün. Daha sonra iki hamuru da katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun. 10 dakika sonra çıkartıp elinizle açın. Kalan yağı yine hamurlara paylaştırıp sürün.

    Tekrar katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun. 10 dakika sonra çıkartıp yine tepsi büyüklüğünde elinizle açın. Birinci yufkayı tepsiye yerleştirin. Daha önceden hazırladığınız patatesli kavurmalı harcı dökün.

    Üzerine ikinci yufkayı kapatıp üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek
    ılık servis yapın. Sahur için doyurucu ve besleyici bir börek.