Meyveli kadayıf tarifi

Tatlılar & Pastalar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Meyveli kadayıf nasıl yapılır
    Meyveli kadayif.jpg
    Malzemeler (8 kişilik)
    • 300 gram tel kadayıf
    • 5 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
    • 1 adet şeftali
    • 10 adet kayısı
    • Yarını su bardağı dondurulmuş vişne
    • Yarım su bardağı su
    • 1 çorba kaşığı pudraşekeri
    • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
    • Bir tutam tarçın

    Kapları yağlamak için:
    • 1 çorba kaşığı tereyağı

    Şerbeti için:
    • 4 su bardağı tozşeker
    • 3 su bardağı su
    • Yarım limonun suyu
    • Servis için: Dondurma

    Yapılışı
    1. Kadayıfı geniş bir kaba alıp, üzerine parçalar halinde tereyağını koyun ve elinizle didikleyerek kadayıfa yedirin. Küçük fırın kaplarını yağlayın ve kadayıfı ortası boş kalacak şekilde içlerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişi rip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

    2. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alın Kaynamaya başlayınca limon suyunu katın. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Soğuk kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökün. Kadayıflar şerbeti çektik ten sonra servis tabaklarına alın.

    3. Şeftali ve kayısıları küçük dilmeler halinde doğrayın. Bir tavaya alıp üzerine vişne, su, pudra şekeri, buğday nişastası ve tarçın ekleyin. Kıvam alana dek pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra kadayıfların ortasındaki boşluklara meyveli sos ilave edin. Üzerine arzunuza göre dondurma koyarak servis yapın.

     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 8 Aralık 2012