Osmanlı Çöreği Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Osmanlı Çöreği Tarifi, Osmanlı Çöreği nasıl yapılır
    osmanli coregi.jpg
    Malzemeler
    • 250 gr kıyma
    • Yarım demet maydanoz
    • 2 soğan
    • Tuz ve karabiber
    • Yarım kilo has baklavalık un
    • 1 çaybardağtsüt
    • 1 çay bardağı şeker
    • 10 adet bisküvi veya bayat ekmek
    • 5-6 elma
    • 2 yumurta
    • 1 çay bardağı tereyağı
    • 100 gr dövülmüş ceviz
    • Tarçın, karanfil

    Osmanlı Çöreği Yapılışı
    1- Süt, yumurta, yağ karıştırılır. Un ilave edilip iyice yoğrulur. Hamur ikiye bölünür. Oklava ile açılır.
    2- Temiz bir bezin üzerine, hamur yayılır. Erimiş tereyağı ile yağlanır. Elle çeke çeke büyütülür. Büyüyen hamur ortadan ikiye ayrılır.
    3- Kesilen yan yufkaya içi yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır. İki tane uzun rulo hamurunuz olacaktır. 10-15 santimlik parçalara bölünüp yağlanmış tepsiye dizilir.
    4- Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir. Kızgın fırına verilir.
    5- Fırından çıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir.
    içinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir. Ceviz dövülerek elmaya karıştırılır. Bisküvi veya bayat ekmek ufalanıp elmaya karıştırılır. Tarçın, karanfil katılıp karıştırılır.