Tencerede Poğaça Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Tencerede Poğaça Tarifi, Tencerede Poğaça nasıl yapılır
    pogaca.jpg
    Malzemeler
    • 4 yumurta
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı su
    • 1 çorba kaşığı tozşeker
    • 1 çorba kaşığı tuz
    • 1 paket yaşmaya
    • alabildiği kadar un

    Tencerede Poğaça Yapılışı
    Tencere poğaçası için ilk olarak tencere en kısık ateşe alınır. İçine su ve maya konur. Maya eritilince sıvıyağ, tuz ve şeker konur. Daha sonra sürekli çırpılarak yumurtalar tek tek ilave edilir. İçine yoğurt da eklenerek alabildiği kadar un (tepeleme 12 kaşık) ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Tencerenin ısısı elde hissedilince tencerenin altı kapatılır. Elde edilen hamur bir süre mayalandırılır. Bu sırada iç harcı hazırlanır.

    İç harcı için; lor peyniri karıştırma kabına alınır. Üzerine doğranmış kırmızı biber ve maydanoz eklenir.yumurtanın akı ad katılarak karıştırılır. yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır. Dinlendirilen hamur bezelere ayrılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçerisine harçtan konularak ağzı tam kapatılmadan yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında pişirilir.