Osmanlı Çöreği Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Osmanlı Çöreği Tarifi, Osmanlı Çöreği nasıl yapılır
osmanli coregi.jpg
Malzemeler
  • 250 gr kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 soğan
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım kilo has baklavalık un
  • 1 çaybardağtsüt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 10 adet bisküvi veya bayat ekmek
  • 5-6 elma
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • 100 gr dövülmüş ceviz
  • Tarçın, karanfil

Osmanlı Çöreği Yapılışı
1- Süt, yumurta, yağ karıştırılır. Un ilave edilip iyice yoğrulur. Hamur ikiye bölünür. Oklava ile açılır.
2- Temiz bir bezin üzerine, hamur yayılır. Erimiş tereyağı ile yağlanır. Elle çeke çeke büyütülür. Büyüyen hamur ortadan ikiye ayrılır.
3- Kesilen yan yufkaya içi yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır. İki tane uzun rulo hamurunuz olacaktır. 10-15 santimlik parçalara bölünüp yağlanmış tepsiye dizilir.
4- Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir. Kızgın fırına verilir.
5- Fırından çıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir.
içinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir. Ceviz dövülerek elmaya karıştırılır. Bisküvi veya bayat ekmek ufalanıp elmaya karıştırılır. Tarçın, karanfil katılıp karıştırılır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst