Kirpi Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Kirpi Börek Tarifi, Kirpi Börek nasıl yapılır
    kirpi-borek.jpg
    Malzemeler
    • 2 adet yufka
    • 2 adet yumurta
    • 1 çay bardağı krema
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 şişe maden suyu

    • Üzeri İçin:
    • 4 adet sosis
    • 2 adet patates
    • 150 gram hellim peyniri
    Kızartmak için:
    • Sıvıyağ

    Süslemek için:
    • Patlıcan ve siyah zeytin

    Kirpi Börek Yapılışı
    Kirpinin bedenini yapmak için yuvarlak bir kalıbın içine yufkalardan birini serin. Diğer yufkayı erişte gibi kıyın ve diğer yufkanın üzerine yerleştirin.

    Diğer tarafta yumurta, krema, eritilmiş tereyağı ve maden suyunu çırpın. Yufkaların üzerine bu karışımı dökün.

    Kenarlardan taşan yufkayı böreğin üzerine kapatın.

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin ve servis tabağına alın.

    Halka doğranmış sosis ve iri küp şeklinde doğranmış patates ile hellim peynirini kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

    Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını aldıktan sonra kürdanlara geçirin.

    Pişen böreğin üzerine bir sosis, bir patates, bir hellim peynirli kürdan olacak şekilde dizin.

    Yarım patates ve patlıcan kabuğuyla baş kısmını yapın. Zeytinle göz şekli verin.

    Afiyet olsun...