deep
Harbi Aktif Üye
Patatesli Kavurmalı Börek Tarifi, Patatesli Kavurmalı Börek nasıl yapılır
Malzemeler
Patatesli Kavurmalı Böreğin Yapılışı
Bir karıştırma kasesine yarım kilogram un, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı tuzu alarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye kesip bir tepsi büyüklüğünde açın.
Sıvıyağ ve tereyağı karıştırıp yarısını hamurların üzerine döküp elinizle sürün. Daha sonra iki hamuru da katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun. 10 dakika sonra çıkartıp elinizle açın. Kalan yağı yine hamurlara paylaştırıp sürün.
Tekrar katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun. 10 dakika sonra çıkartıp yine tepsi büyüklüğünde elinizle açın. Birinci yufkayı tepsiye yerleştirin. Daha önceden hazırladığınız patatesli kavurmalı harcı dökün.
Üzerine ikinci yufkayı kapatıp üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek
ılık servis yapın. Sahur için doyurucu ve besleyici bir börek.
Malzemeler
- Yarım kilogram un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 4 adet patates
- 100 gram kavurma
- 2 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvıyağ
- 1 adet yumurta sarısı
Patatesli Kavurmalı Böreğin Yapılışı
Bir karıştırma kasesine yarım kilogram un, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı tuzu alarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye kesip bir tepsi büyüklüğünde açın.
Sıvıyağ ve tereyağı karıştırıp yarısını hamurların üzerine döküp elinizle sürün. Daha sonra iki hamuru da katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun. 10 dakika sonra çıkartıp elinizle açın. Kalan yağı yine hamurlara paylaştırıp sürün.
Tekrar katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun. 10 dakika sonra çıkartıp yine tepsi büyüklüğünde elinizle açın. Birinci yufkayı tepsiye yerleştirin. Daha önceden hazırladığınız patatesli kavurmalı harcı dökün.
Üzerine ikinci yufkayı kapatıp üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek
ılık servis yapın. Sahur için doyurucu ve besleyici bir börek.