mahir
Harbi Aktif Üye
Kağıtta Kuzu Kebabı Tarifi, Kağıtta Kuzu Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler
Yapılışı
Bir tencerede tereyağını eritip kuşbaşı doğranmış etleri kavurun.Soğan,kekik,karabiber ve tuzunu ekleyip soğanların rengi dönene kadar kısık ateşte biraz su ilavesi ile etler yumuşayana kadar kavurun.Küp Küp doğranmış havuç,patates,sivriber ve bezelyeyi ekleyip biraz çevirin.Kağıtları dörde bölüp yağlayın.Kağıdın içlerine birer kişilik etli malzemeden koyun.Kağıdın kenarlarını birleştirip paket yapın.Kapaklı bir fırın kabında 1 saate kadar orta ısıda pişirin.Maydanoz ile süsleyip servis edin.
Malzemeler
- 500 Gr.Kuşbaşı Kuzu Eti
- 10-15 Tane Arpacık Soğanı
- 1 Su Bardağı Bezelye
- 2 Tane Havuç
- 2 Tane Patates
- 2 Tane Sivribiber
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Maydanoz
- Yağlı Kağıt
Yapılışı
Bir tencerede tereyağını eritip kuşbaşı doğranmış etleri kavurun.Soğan,kekik,karabiber ve tuzunu ekleyip soğanların rengi dönene kadar kısık ateşte biraz su ilavesi ile etler yumuşayana kadar kavurun.Küp Küp doğranmış havuç,patates,sivriber ve bezelyeyi ekleyip biraz çevirin.Kağıtları dörde bölüp yağlayın.Kağıdın içlerine birer kişilik etli malzemeden koyun.Kağıdın kenarlarını birleştirip paket yapın.Kapaklı bir fırın kabında 1 saate kadar orta ısıda pişirin.Maydanoz ile süsleyip servis edin.