cicozz
Çocukluk cicozlarda saklı
Abant Kebabı Tarifi, Abant Kebabı nasıl yapılır
Bolu'lu ustaların vazgeçilmez yemeklerinden birinin tarifini sizlere aktaracağım dostlar. Bir kere yapın hoşunuza giderse müptelası olacaksınız...
Malzemeler
Abant Kebabı Yapılışı
Afiyet olsun dostlar
Bolu'lu ustaların vazgeçilmez yemeklerinden birinin tarifini sizlere aktaracağım dostlar. Bir kere yapın hoşunuza giderse müptelası olacaksınız...
Malzemeler
- 600 gr. kuzu but eti,
- 4 adet patlıcan,
- 40 gr. tere yağı,
- 1 adet kuru soğan,
- 4 gr. toz karabiber,
- 50 gr. mantar,
- 4 gr. tuz,
- Yarım bağ maydanoz,
- 2 adet domates,
- 25 gr. domates salçası,
- 4 adet yeşil biber,
- 40 gr. kaşar peyniri,
- 200 gr. süzme yoğurt,
- 1 adet salatalık,
- Yarım bağ dereotu.
Abant Kebabı Yapılışı
- Kuşbaşı doğranmış Kuzu eti tavada tere yağı ile sote edilir. Doğranmış soğan, sivri biber, mantar, domates ilave edilir. Salça, tuz, kekik, kara biber ve su konup pişirilir. Patlıcanlar ızgarada pişirilip soyulur. Ortaları karnı yarık gibi açılır. Hazırlanan sote içine doldurulur. Üzerine rende kaşar peyniri konur. Fırında 175 o 6 veya 7 dakika piştikten sonra servis tabağına konur. Cacıkla servis ediniz.
Afiyet olsun dostlar