mahir
Harbi Aktif Üye
Güveçte kuru fasulye tarifi, Güveçte kuru fasulye nasıl yapılır
Malzemeler (6 kişilik)
• 1 kg kuru fasulye
• 500 gram kemikli kuzu eti
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 adet soğan
• 1 diş sarmısak
• 4 adet yeşil biber
• 2 çorba kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı un
• Tuz, karabiber
Güveçte kurufasulye yapılışı
Akşamdan süt ile ıslattığınız kuru fasulyeyi ertesi gün süzüp, haşlayın. Ayrı bir tencerede yağı eritin. Doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ufak parçalara ayırdığınız kuzu kemiklerini ve biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ve unu da ekleyip kavurduktan sonra soğuk su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra haşlanmış fasulyeyi, domatesi ve baharatları ekleyip biraz daha kaynatın. Kaynayan karışımı güvece döküp orta ısılı fırına koyun ve 1 saat pişirin.
Malzemeler (6 kişilik)
• 1 kg kuru fasulye
• 500 gram kemikli kuzu eti
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 adet soğan
• 1 diş sarmısak
• 4 adet yeşil biber
• 2 çorba kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı un
• Tuz, karabiber
Güveçte kurufasulye yapılışı
Akşamdan süt ile ıslattığınız kuru fasulyeyi ertesi gün süzüp, haşlayın. Ayrı bir tencerede yağı eritin. Doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ufak parçalara ayırdığınız kuzu kemiklerini ve biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ve unu da ekleyip kavurduktan sonra soğuk su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra haşlanmış fasulyeyi, domatesi ve baharatları ekleyip biraz daha kaynatın. Kaynayan karışımı güvece döküp orta ısılı fırına koyun ve 1 saat pişirin.