Güveçte kuru fasulye tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Güveçte kuru fasulye tarifi, Güveçte kuru fasulye nasıl yapılır
guvecte kuru fasulye.jpg
Malzemeler (6 kişilik)
• 1 kg kuru fasulye
• 500 gram kemikli kuzu eti
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 adet soğan
• 1 diş sarmısak
• 4 adet yeşil biber
• 2 çorba kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı un
• Tuz, karabiber

Güveçte kurufasulye yapılışı
Akşamdan süt ile ıslattığınız kuru fasulyeyi ertesi gün süzüp, haşlayın. Ayrı bir tencerede yağı eritin. Doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ufak parçalara ayırdığınız kuzu kemiklerini ve biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ve unu da ekleyip kavurduktan sonra soğuk su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra haşlanmış fasulyeyi, domatesi ve baharatları ekleyip biraz daha kaynatın. Kaynayan karışımı güvece döküp orta ısılı fırına koyun ve 1 saat pişirin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst