deep
Harbi Aktif Üye
Tandır Çorbası nasıl yapılır
Malzemeler (6 kişilik)
• Yarım su bardağı nohut
• Yarım su bardağı Kuru fasulye
• Yarım su bardağı aşurelik buğday
• 3 çorba kaşığı kırmızı mercimek
• 4 çorba kaşığı tereyağı
• 1 adet orta boy soğan
• 8-10 su bardağı sıcak et suyu
• Tuz, karabiber
Malzemeler
1. Nohut, kuru fasulye ve aşurelik buğdayı bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp, yeniden su ekleyin. Ayrı kaplarda hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
2. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edin ve rengi dönene dek kavurun. Üzerine 8 su bardağı et suyu ilave edin. Nohut, kuru fasulye, buğday, kırmız mercimek, tuz ve karabiber ekleyin. Mercimek yumuşayana dek (çorba koyu olursa kalan et suyunu da ilave edin) pişirip, servis yapın.
Malzemeler (6 kişilik)
• Yarım su bardağı nohut
• Yarım su bardağı Kuru fasulye
• Yarım su bardağı aşurelik buğday
• 3 çorba kaşığı kırmızı mercimek
• 4 çorba kaşığı tereyağı
• 1 adet orta boy soğan
• 8-10 su bardağı sıcak et suyu
• Tuz, karabiber
Malzemeler
1. Nohut, kuru fasulye ve aşurelik buğdayı bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp, yeniden su ekleyin. Ayrı kaplarda hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
2. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edin ve rengi dönene dek kavurun. Üzerine 8 su bardağı et suyu ilave edin. Nohut, kuru fasulye, buğday, kırmız mercimek, tuz ve karabiber ekleyin. Mercimek yumuşayana dek (çorba koyu olursa kalan et suyunu da ilave edin) pişirip, servis yapın.