Güveçte Kurufasülye Tarifi Resimli

deep Harbi Aktif Üye
Güveçte Kurufasülye Tarifi, Güveçte kuru fasülye nasıl yapılır, Güveçte kuru fasülye Oktay Usta
guvectekurufasulye.jpg

Evet hanımlar leziz bir yemek tarifi ile karşınızdayım afiyetle yiyin.

Malzemeler

- yarım kilo kuru fasulye
- 250 gr kemikli et
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 4-5 adet kuru biber
- 1 büyük baş soğan
- 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
- 2 litre sıcak su
- 4 kaşık sıyı yağ

Güveçte kuru fasülye yapılışı

Kuru fasulyeyi sıcak suda 4-5 saat bekletin. Güveç tenceresinin içine irice parçalanmış etleri atın. Hafif ateşte etler önce suyunu salsın ve çekene kadar ara ara karıştırın. Etler suyunu çekince ıslatılmış fasulyelerin suyunu süzün ve güvecin içine katın. Daha sonra fasulyenin 3 parmak üstüne çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Kuru biberleri yıkayıp onları da içine atın ve kapağı kapalı olarak orta hararetli ateşte fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika 1 saat kaynatın. Eğer fasulyeler suyunu çektiyse sıcak su ilave edin. Fasulyeleriniz yumuşayınca bir tavaya yağı alıp soğanı kavurun. Salçasını, kırmızı biberi de karıştırıp, tuzu ilave edin ve 2-3 sefer karıştırın. Güveç tenceresinin içine bu soğanlı salçalı karışımı ilave edip 15 dakika daha kaynatın ve servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst