deep
Harbi Aktif Üye
Etli mantarlı börek nasıl yapılır?

Malzemeler (21 adet)
Yufkaları ıslatmak için:
Yapılışı
Eti bir tencereye alın ve kendi suyunu salıp, çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sıvıyağ ekleyip, kavurmaya devam edin. Zarları soyulup doğranmış mantarı ilave edip, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Kurutulmuş domates, tuz ve karabiber katıp, tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yufkaları ıslatmak için tereyağını eritin ve 4 adet baklavalık yufkanın her katını yağlayarak üst üste dizin. Yağlanmış yufkaları enlemesine 3 parça olacak şekilde kesin. Kısa kenarın uç kısmına iç harçtan koyup, sigara böreği şeklinde sarın ve 3 adet börek elde edin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp (toplam 21 adet börek olacak) tepsiye dizin. Özerlerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Malzemeler (21 adet)
- 500 gram kuşbaşı et (zar şeklinde doğranmış)
- 400 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı kurutulmuş domates
- 28 adet baklavalık yufka
- Tuz, karabiber
Yufkaları ıslatmak için:
- 200 gram tereyağı
Yapılışı
Eti bir tencereye alın ve kendi suyunu salıp, çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sıvıyağ ekleyip, kavurmaya devam edin. Zarları soyulup doğranmış mantarı ilave edip, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Kurutulmuş domates, tuz ve karabiber katıp, tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yufkaları ıslatmak için tereyağını eritin ve 4 adet baklavalık yufkanın her katını yağlayarak üst üste dizin. Yağlanmış yufkaları enlemesine 3 parça olacak şekilde kesin. Kısa kenarın uç kısmına iç harçtan koyup, sigara böreği şeklinde sarın ve 3 adet börek elde edin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp (toplam 21 adet börek olacak) tepsiye dizin. Özerlerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.