Mantarlı Börek Tarifi

Börek içi olarak hep peynir, patates ya da kıymayı tercih ettiniz. Şimdi mantarlı börek tarifi sonrası mantar da börek içi tercihleriniz arasında olacak. Lezzetli bir mantarlı börek nasıl yapılır hep birlikte hazırlayalım.

Mantarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler​

Mantarlı Börek

  • 5 yufka
  • 1 kase mantar
  • 2 soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz, karabiber
  • sıvıyağ

Sosu için​

  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su b. süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay b. sıvıyağ

Üzeri için​

  • Çörek otu
  • susam

Mantarlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır​

Soğanı yemeklik kesin.Mantarları kesin.1tutam maydonozu ince olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine mantarları ve soğanı ilave ederek kavurun.Sosu için karıştırma kabına yoğurt,süt,yumurta,sıvyağ ilave edin ve çırpın.

5 adet yufkayı tezgaha serin.Ortadan kesin.Yufkaların üzerlerine mantarlı iç harçtan koyun.Bir ucudan başlayarak rulo yapıp sarın.

Fırın tepsisine ortadan başlayarak yufkları yerleştirin.Yufkaların üzerine hazırladığınız sostan dökün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst