deep
Harbi Aktif Üye
Patatesli Börek Tarifi,Patatesli Börek nasıl yapılır
Malzemeler
Patatesli Börek Yapılışı
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 adet orta boy patates
- 1adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı margarin
- tuz, kırmızı pul biber,karabiber
- 1 cay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (beyazları içine sarıları dışına)
Patatesli Börek Yapılışı
- Soğanı soyun ve yemeklik doğrayın. Patatesleri soyun ve rendeleyin.
- Margarini tavaya koyun ve üzerine soğanları ekleyeyin.S oğanları orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulan soğanlara patatesleri ve baharatları ekleyerek patatesleri suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
- Sıvıyağ, yoğurt ve yumurta aklarını kasede tamamen karışana çırpın.
- Yufkaları tezgahın üzerine üst üste serin ve 4 parçaya bölün.
- Yufkaya fırça yada çatal yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürün.
- Yufkanın geniş kısmına boydan boya patatesli içten koyun (çok bol koymayın) ve rulo şeklinde sarın.
- Tüm ruloları sağdan sola doğru sararak bir birine bitişik şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
- Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kenara ayırdığınız yumurta sarılarını fırça yardımıyla sürün.
- Son olarak üzerilerine susam ve çörekotu serperek 180 derece önceden ısıtılmıs fırında üzeri kızarana kadar pişirin.