Erik Turşusu Tarifi

  • Konuyu başlatan deep
  • Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 2.839
deep Harbi Aktif Üye
Erik Turşusu Tarifi, Erik Turşusu nasıl yapılır
eriktursusu.jpg

Eriğinde turşusu olurmuymuş demeyin sevgili harbiciler oluyor işte....

Çeşitli sebze ve meyvelerin turşusu olur da erik turşusu olmaz mı? İşte damak tadınıza yeni lezzetler eklemek için erik turşusu tarifi

Malzemeleri
  • 1 Kilo yeşil erik
  • Yarım kilo sivri biber
  • 1 Su bardağı üzüm sirkesi
  • 7 Diş sarımsak
  • 3 Yemek kaşığı tuz
  • 1 Yemek kaşığı pul biber
  • Su

Erik Turşusu Yapılışı
Erikleri ve sivri biberleri iyice yıkayın.
Orta büyüklükteki bir kavanozun alt sırasına sivri biberleri üstüne erikleri sıkıca yerleştirin.
Sarımsakları soyup kavanoza ilave edin.
Derin bir kasede su, sirke, tuz ve pul biberi karıştırın.
Kavanozun üzerine çıkacak kadar hazırladığınız sosu dökün.
Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip mutfak tezgahında 1 saat bekletin.

Püf Noktası
Turşunun hemen olmasını istiyorsanız mümkün olduğu kadar ılık ortamda bekletin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst