Taze Fasulye Turşusu Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Taze Fasulye Turşusu Tarifi, Taze Fasulye Turşusu nasıl yapılır
taze fasulye tursusu.jpg

Evde turşu yapmak için sizlere pratik bir tarif

Malzemeler
  • Yarım kilo taze fasulye
  • Yarım kilo tatlı sivri biber
  • 2-3 adet Arnavut biberi (kırmızı, küçük ve acı olanlardan)
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • Buzlu su
  • Normal Su
  • Kaynar su

Taze Fasulye Turşusu Yapılışı
1. Tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz.
2. Taze fasulyeleri kaynar suya alıp rengi değişene kadar yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz.
3. Büyük bir kabı buzlu suyla dolduruyoruz.
4. Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu suyun içine koyuyoruz.
5. 10 dakika bekletiyoruz.
6. Bu arada sivribiberleri yıkıyoruz.
7. Sarımsakların kabuklarını soyuyoruz.
8. Buzlu suyun içinde beklemiş fasulyeleri süzüyoruz.
9. Orta büyüklükte kavanoza bir sıra taze fasulye bir sıra biber diziyoruz.
10. Tuz serpiyoruz ve bir diş sarımsak koyuyoruz.
11. Biber ve fasulyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
12. Sirkeyi kavanoza döküyoruz.
13. Üzerini kaplayacak kadar suyu kavanoza döküyoruz.
14. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde 10 gün bekletiyoruz.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst