Fasulye Turşusu Tarifi

  • Konuyu başlatan deep
  • Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 2.024
deep Harbi Aktif Üye
Her sebzeden turşu yapıldığını duymuşsunuzdur. Fasulye turşusu tarifi de yapabileceğiniz turşular arasında. Pek tercih edilmese de fasulye turşusu nasıl kurulur merak edenler için tarifimiz.

Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler​

fasulyetursusu.jpg

Olsa da yesek diyenler için paylaşıyorum, yapın yapın yiyin.
  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 7 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • Su

Fasulye Turşusu Nasıl Kurulur?​

  • Fasulyeleri temizleyip bol suda haşlayın.
  • Suyunu süzüp orta büyüklükte kavanoza doldurun.
  • Sarımsakları soyup fasulyelerin üzerine ilave edin.
  • Derin bir kapta kavanozun üzerini geçecek kadar suyu, sirke, tuz ve pul biberi karıştırın.
  • Sosu kavanoza dökün.
  • Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.
  • Düz bir zeminde bir saat bekletin.
  • Turşunun olması için serin ve karanlık bir ortamda yeterince bekletin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst