2022 Dünya Kupası Güney Kore Kadrosu

Asya ülkesi Güney Kore milli takımı kadrosu gruplardan çıkmayı başardı. 2022 Dünya Kupası Güney Kore Kadrosu zorlu bir gruptan alnının akıyla çıktı. Ancak Dünya Kupalarının gediklisi Brezilya'ya elendiler.

Güney Kore Asya Futbol Konfederasyonu tarafından düzenlenen Dünya Kupası elemelerine ikinci turdan dahil oldu. İkinci turda H grubunu 6 maçta 16 puanla lider olarak tamamlayan Güney Kore üçüncü turda A grubunda yer aldı. Bu grup aşamasını 10 maçın ardından 23 puanla İran'ın ardından ikinci sırada tamamlayarak Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılmayı başardı.

Tottenham Hotspur'un süper yıldızı Heung-min Son'un yaşadığı sol göz çukuru kemiği kırığı sakatlığı, akıllara acaba bu sakatlık kadroda yer almasına engel olacak sorusunu getirirken, Güney Kore teknik direktörü Paulo Bento risk alarak onu 26 kişilik kadroya dahil etti. Son, turnuvada siyah bir maske ile mücadele etti.

Heung-min Son'un yanı sıra Avrupa'da top koşturan 5 oyuncu daha kadroya dahil edildi. Geri kalan 20 oyuncu ise Güney Kore ve çeşitli ülkelerde top koşturan oyunculardan oluşuyor.

Avrupa'da top koşturan oyuncularda Heung-min Son'dan sonra en çok tanınan oyuncu Mallorca forması giyen Lee Kangin ve Fenerbahçe'nin geçen yıl kadrosuna katıp, rekor bonservis bedeliyle Napoli'ye sattığı Kim Min-jae olarak göze çarptı.

Dünya Kupası'nda H grubunda yer alan Güney Kore'nin rakipleri Portekiz, Gana ve Uruguay idi.

Güney Kore Milli Takımı Kadrosu 2022​

Portekizli teknik adam Paulo Bento Güney Kore'nin 26 kişilik kadrosunu açıkladı. FIFA World Cup 2022 Güney Kore milli takımı oyuncuları oynadıkları takımlarla ve pozisyonları ile birlikte şöyle görünüyor.

Kaleciler: Kim Seunggyu (Al-Shabab), Song Bumkeun (Jeonbuk) ve Jo Hyeonwoo (Ulsan).

Defans oyuncuları: Kim Minjae (Napoli), Kim Younggwon (Ulsan), Kwon Kyunwon (Gamba Osaka), Cho Yumin (Daejeon), Kim Moonhwan (Jeonbuk), Yoon Jonggyu (FC Seoul), Kim Taehwan (Ulsan), Kim Jinsu (Jeonbuk) ve Hong Chul (Daegu).

Orta saha oyuncuları: Jung Wooyoung (Al Sadd), Son Junho (Shandong Taishan), Paik Seungho (Jeonbuk), Hwang Inbeom (Olympiacos), Lee Jaesung (Mainz), Kwon Changhoon (Gimcheon Sangmu), Jeong Wooyeong (Freiburg), Lee Kangin (Mallorca), Na Sangho (FC Seoul) ve Song Minkyu (Jeonbuk).

Forvet oyuncuları: Son Heungmin (Tottenham Hotspur), Hwang Heechan (Wolverhampton Wanderers), Hwang Uijo (Olympiacos), Cho Guesung (Jeonbuk)

Teknik Direktör: Paulo Bento
2022 dünya kupası güney kore kadrosu

Forma numaralarıyla liste halinde Güney Kore'nin 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu

NoOyuncuTakımPozisyon
1​
Kim Seung-gyuAl-ShababKL
2​
Yoon Jong-gyuFC SeoulDF
3​
Kim Jin-suJeonbuk Hyundai MotorsDF
4​
Kim Min-jaeNapoliDF
5​
Jung Woo-youngAl-SaddOS
6​
Hwang In-beomOlympiacosOS
7​
Son Heung-min (kaptan)Tottenham HotspurOS
8​
Paik Seung-hoJeonbuk Hyundai MotorsOS
9​
Cho Gue-sungJeonbuk Hyundai MotorsFV
10​
Lee Jae-sungMainz 05OS
11​
Hwang Hee-chanWolverhampton WanderersOS
12​
Song Bum-keunJeonbuk Hyundai MotorsKL
13​
Son Jun-hoShandong TaishanOS
14​
Hong ChulDaegu FCDF
15​
Kim Moon-hwanJeonbuk Hyundai MotorsDF
16​
Hwang Ui-joOlympiacosFV
17​
Na Sang-hoFC SeoulOS
18​
Lee Kang-inMallorcaOS
19​
Kim Young-gwonUlsan HyundaiDF
20​
Kwon Kyung-wonGamba OsakaDF
21​
Jo Hyeon-wooUlsan HyundaiKL
22​
Kwon Chang-hoonGimcheon SangmuOS
23​
Kim Tae-hwanUlsan HyundaiDF
24​
Cho Yu-minDaejeon Hana CitizenDF
25​
Jeong Woo-yeongSC FreiburgOS
26​
Song Min-kyuJeonbuk Hyundai MotorsOS

Güney Kore'nin 2022 Dünya Kupası Serüveni​

Doha'daki Education City Stadyumunda Uruguay ile ilk maçında golsüz berabere kalan Güney Kore, sonraki maçta yine aynı stadyumda Gana'ya 3-2 yenilerek gruptan çıkma ümitlerini son maça bıraktı.

Kore son maçını kazansa bile diğer maçtaki skor, gruptan çıkmasına mani olacak vaziyetteydi. Kritik maçta yine Education City stadyumunda Portekiz karşında maçın henüz 5. dakikasında 1-0 geriye düşse de köşe vuruşu sonrası karambolde Kim Young-gwon'un attığı golle skoru eşitledi.

Maçın son dakikalarına gelinirken Uruguay Gana karşısında 2-0 öndeydi ve bu skorlarla bir üst tura Gana çıkıyordu. Herkes Güney Kore'nin elenmesini düşünürken, maçın 90+1. dakikasında kontra atakla topu rakip ceza sahası önüne kadar getiren Son, müthiş bir pasla Hwang Heechan'ı kaleciyle karşı karşıya bıraktı ve Heechan soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve bu skorla tur atlamak mümkündü. Maç bitti ancak daha Uruguay Gana maçının bitmesine 10 dakikadan fazla bir zaman vardı. Uruguay 2-0 öndeydi ve bir gol daha atarsa Güney Kore yerine Uruguay üst tura çıkacaktı. Heyecan kasırgası haline geçen 10 dakikanın ardından maçın bu skorla bitmesiyle rahat bir nefes alan Güney Kore son 16 turuna kaldı ve G grubunun lideri Brezilya'nın rakibi oldular.

SıraTakımOGBMAYAv.P
1🇵🇹 Portekiz320164+26
2🇰🇷 Güney Kore31114404
3🇺🇾 Uruguay31112204
4🇬🇭 Gana310257-23

Çok zor bir rakiple 974 Stadyumunda son 16 turunda karşılaşan Güney Kore sahadan 4-1 yenik ayrılarak turnuvaya veda etti. Bu maçta Güney Kore'nin tek golünü Seung-ho Paik attı.

Bu turnuvada 4 maça çıkan Güney Kore, rakiplerine 5 gol atıp, toplamda 8 gol yediler. Güney Kore'nin en golcüsü oyuncusu attığı 2 golle Guesung Cho oldu. En çok gol teşebbüsünde ise Heung-min Son bulundu. Son, rakip kaleleri 11 kez yokladı ancak gol sevinci yaşayamadı.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
214
Yanıtlar
0
Görüntülenme
208
Yanıtlar
0
Görüntülenme
237
Üst