Tosunum Böreği Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Tosunum Böreği Tarifi, Tosunum Böreği nasıl yapılır
tosunum boregi.jpg
Malzemeler
  • 4,5 su bardağı un
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • alabildiği kadar su
  • tuz
İç harcı için:
  • 1 su b. sıvıyağ
  • 3 çorba k. haşhaş
  • 1 kase haşlanmış mercimek
  • 1 soğan
  • tuz
  • karabiber
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • haşhaş tohumu

Tosunum Böreği Yapılışı
Hamuru için unun üzerine tuz ve sıvıyağı ekleyin. Alabildiği kadar un ekleyerek hamuru hazırlayın. Hamuru 4 parçaya ayırıp merdane ile açın.Her hamurun üzerine haşhaşla yağı karıştırarak sürün. 4 yufkayı da üst üste koyun. Daha sonra sıkıca rulo yapıp iki parmak kalınlığında kesip içi gözükecek şekilde çevirin. Bu şekilde hazırladığınız hamurların üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bu arada iç harcı için tavaya sıvıyağ ve soğanları alıp soteleyin.Üzerine haşlanmış mercimekleri,tuz ve karabiberi alıp karıştırın. Dolaptan çıkardığınız hamurları elinizle açarak mercimekli harçtan koyun. Uçlarını birleştirerek kapatın ve yuvarlayıp tepsiye alın.Üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş tohumu serpin.

180 derecelik fırında pişirip ılık ılık servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
8B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst