deep
Harbi Aktif Üye
Patatesli Samsa Böreği Tarifi, Patatesli Samsa Böreği nasıl yapılır
Malzemeler
Patatesli Samsa Böreği Yapılışı
Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuzu serperek harmanlayın. Ortasını açarak zeytinyağı ve alabildiği kadar ılık su ekleyerek hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamuru ortalama 9 bezeye ayırarak merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
Diğer tarafta iç harcı için soğanları yemeklik doğrayın, sıvıyağda kavurun. Üzerine haşlanmış patatesleri küp küp doğrayın ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarla bir süre daha kavurun.
Açtığınız hamurları aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Üzerine bastırarak açın. Çiğ börek yapar gibi hamuru uzunlamasına şeritler halinde keserek daha sonra da yanlamasına kesin ve kareler elde edin. Her birine iç harçtan paylaştırarak zarf şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürerek bir süre beklettikten sonra 180 derecelik fırında pişirin
Malzemeler
- 4 su b.un
- 1 tatlı k.tuz
- 3 çorba k.zeytinyağı
- Su
- 5 haşlanmış patates
- 2 soğan
- Tuz karabiber
- Sıvıyağ
- 2 çorba k.tereyağı
- Yumurta sarısı
Patatesli Samsa Böreği Yapılışı
Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuzu serperek harmanlayın. Ortasını açarak zeytinyağı ve alabildiği kadar ılık su ekleyerek hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamuru ortalama 9 bezeye ayırarak merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
Diğer tarafta iç harcı için soğanları yemeklik doğrayın, sıvıyağda kavurun. Üzerine haşlanmış patatesleri küp küp doğrayın ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarla bir süre daha kavurun.
Açtığınız hamurları aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Üzerine bastırarak açın. Çiğ börek yapar gibi hamuru uzunlamasına şeritler halinde keserek daha sonra da yanlamasına kesin ve kareler elde edin. Her birine iç harçtan paylaştırarak zarf şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürerek bir süre beklettikten sonra 180 derecelik fırında pişirin