Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi, Pırasalı Arnavut Böreği nasıl yapılır
    pirasali arnavut boregi.jpg
    Malzemeler
    • 1 çorba tuz
    • Alabildği kadar un
    • Ara katlar için:
    • Sıvıyağ
    Üzeri için:
    • 1 yumurta
    İç harcı için:
    • 1 kg pırasa
    • 50 gr. pastırma
    • 1 çorba k. salça
    • ayçiçek yağı
    • tuz, karabiber

    Pırasalı Arnavut Böreği Yapılışı
    Önce karıştırma kabına unu alıp tuz ile karıştıralım. üzerine sıvıyağ ve su ilave edelim. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp denlenmeye bırakalım. Bu arada tavaya sıvıyağı ve pastırmaları alıp şöyle bir çevirelim. Daha sonra üzerine ince doğranmış pırasaları ilave edelim. Salça tuz ve karabiber ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim.

    Dinlenen hamuru olabildiğince ince merdane ile açalım. Üzerine sıvıyağ sürüp 5 dakika bekleyelim. Elimizle iyice hamuru inceltelim. Kenarlarından mektup zarfı gibi katlayalım. Tekrar sıvıyağ sürüp birkez daha katlayalım.

    Hamurumuz dikdörtgen bir şekil aldı. Kısa kenarına pırasalı harçtan koyup bir tur kıvıralım. Kıvırdığımız yerden kesip yağlanmış tepsiye alalım. Aynı işlemi hamur ve harç bitene kadar yapalım. Tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim. Daha sonra dilimleyerek sıcak servis yapalım. .