Terbiyeli Tike Kebabı Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Terbiyeli Tike Kebabı Tarifi, Terbiyeli Tike Kebabı nasıl yapılır
    tike kebabi.jpg
    MALZEMELER
    500 gr. Kebablık et
    100 gr kuyruk
    3 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı biber salçası
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    bir tutam kırmızı biber, toz biber ve tuz

    Terbiyeli Tike Kebabı Yapılışı

    Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır. Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır. Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Servis yapılır . Afiyet olsun