Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi, Köfteli Patlıcan Kebabı nasıl yapılır
    kofteli patlican.jpg
    Malzemeler

    750 gr. köftelik kıyma
    1 adet soğan
    Yarım bayat ekmek içi
    1 çorba kaşığı domates salçası
    4 patlıcan
    2 domates
    5 yeşil biber
    1 çorba kaşığı margarin
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
    2 su bardağı su
    Tuz, kekik, karabiber

    Köfteli Patlıcan Kebabı Yapılışı

    Kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğuralım. Köfte harcından parmak büyüklüğünde köfteler hazırlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizip fırında pişirelim. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım.

    Uzunlamasına yarım santim kalınlığında keselim. Dilimlenmiş patlıcanları tuzlayıp bekletelim. Acı suyu çıkınca yıkayıp kurulayalım ve kızgın yağda kızartalım. Her bir köfteyi bir kızarmış patlıcan dilimleriyle sarıp fırın tepsisine dizelim.

    Üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber dilimi yerleştirip kürdanla sabitleyelim. 1 çorba kaşığı domates salçasını 1 çorba kaşığı margarinle 1-2 dakika çevirelim. Tuz, karabiber ve kekik serpelim. 2 su bardağı su ilave edip kaynatalım. Sos kıvama gelince köftelere ekleyip fırınlayalım. Köftelerin üzerindeki domates ve biber dilimleri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapalım.