Tas Kebabı Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Tas Kebabı Tarifi, Tas Kebabı nasıl yapılır
    tas kebabi.jpg
    Malzemeler
    yarım su bardağı sıvı yağ
    4 – 5 adet defne yaprağı
    4 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı domates salçası
    1 tutam toz et bulyon
    1 tutam kekik
    3 çorba kaşığı un
    Su
    1 tutam tuz
    1 baş soyulmuş soğan
    500 gr. kuşbaşı dana bonfile

    Tas Kebabı Yapılışı
    Bir tencerede yağı kızdırın, içine defne yapraklarını, ince ince doğradığınız sarımsakları, domates salçasını atarak kavurun. Toz et bulyon, kekik atarak karıştırın. Unu ekleyin. Su ve tuzu ekleyip karıştırın. Bir baş soyulmuş soğanı ekleyip karıştırmaya devam edin. Eti ekleyin ve karıştırın ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 20 dakika piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.