Patlıcanlı Lokma Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Patlıcanlı Lokma Börek Tarifi, Patlıcanlı Lokma Börek nasıl yapılır
    patlıcanlı-lokma-borek.jpg
    Malzemeler
    • 8 milföy yaprağı
    • 2 patlıcan
    • 50 gr. kaşar peyniri
    • 50 gr. tulum peyniri
    • yumurta sarısı
    • çörek otu

    Patlıcanlı Lokma Böreği Yapılışı
    2 adet patlıcanı közleyin.Közlenmiş patlıcanları küp olarak kesin.Patlıcanları servis tabağın alın.Üzerine tulum peyniri ve kaşar peynir rendesini ilave edin.Milföy hamurlarının herbirini 4 adet parçaya kesin.Herbir parçayı elinizle çok az esnetin.

    Kestiğiniz milföylerin üzerine az miktarda patlıcanlı iç harçtan koyun.Uçlarında kapatıp fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine çörek otu veya haşfhaş tohumu serpin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.