Patlıcanlı Açık Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Patlıcanlı Açık Börek Tarifi, Patlıcanlı Açık Börek nasıl yapılır
    patlicanli acik borek.jpg
    Malzemeler
    • 3 adet patlıcan
    • 200 ml krema
    • 1 adet yumurta
    • 50 gram kaşar peynir
    • 1 adet yufka
    • tuz

    Patlıcanlı Açık Börek Yapılışı
    Patlıcanlar közlenip püre haline getirilir.
    Yufka 24 çapında bir tepsiye döşenir. Kenarlarındaki fazlalıklar koparılıp tabana yerleştirilip, dibi kalınlaştırılır.
    Yumurta ve krema çırpılıp püre halindeki patlıcan ve kaşar peynir ile karıştırılır.
    Tuz eklenir.
    Karışım tepsiye dökülür.
    Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.