Patlıcanlı Lokma Börek Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Patlıcanlı Lokma Börek Tarifi, Patlıcanlı Lokma Börek nasıl yapılır
patlıcanlı-lokma-borek.jpg
Malzemeler
  • 8 milföy yaprağı
  • 2 patlıcan
  • 50 gr. kaşar peyniri
  • 50 gr. tulum peyniri
  • yumurta sarısı
  • çörek otu

Patlıcanlı Lokma Böreği Yapılışı
2 adet patlıcanı közleyin.Közlenmiş patlıcanları küp olarak kesin.Patlıcanları servis tabağın alın.Üzerine tulum peyniri ve kaşar peynir rendesini ilave edin.Milföy hamurlarının herbirini 4 adet parçaya kesin.Herbir parçayı elinizle çok az esnetin.

Kestiğiniz milföylerin üzerine az miktarda patlıcanlı iç harçtan koyun.Uçlarında kapatıp fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine çörek otu veya haşfhaş tohumu serpin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst