deep
Harbi Aktif Üye
Patlıcanlı Açık Börek Tarifi, Patlıcanlı Açık Börek nasıl yapılır
Malzemeler
Patlıcanlı Açık Börek Yapılışı
Patlıcanlar közlenip püre haline getirilir.
Yufka 24 çapında bir tepsiye döşenir. Kenarlarındaki fazlalıklar koparılıp tabana yerleştirilip, dibi kalınlaştırılır.
Yumurta ve krema çırpılıp püre halindeki patlıcan ve kaşar peynir ile karıştırılır.
Tuz eklenir.
Karışım tepsiye dökülür.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 200 ml krema
- 1 adet yumurta
- 50 gram kaşar peynir
- 1 adet yufka
- tuz
Patlıcanlı Açık Börek Yapılışı
Patlıcanlar közlenip püre haline getirilir.
Yufka 24 çapında bir tepsiye döşenir. Kenarlarındaki fazlalıklar koparılıp tabana yerleştirilip, dibi kalınlaştırılır.
Yumurta ve krema çırpılıp püre halindeki patlıcan ve kaşar peynir ile karıştırılır.
Tuz eklenir.
Karışım tepsiye dökülür.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.