Patlıcanlı Açık Börek Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Patlıcanlı Açık Börek Tarifi, Patlıcanlı Açık Börek nasıl yapılır
patlicanli acik borek.jpg
Malzemeler
  • 3 adet patlıcan
  • 200 ml krema
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram kaşar peynir
  • 1 adet yufka
  • tuz

Patlıcanlı Açık Börek Yapılışı
Patlıcanlar közlenip püre haline getirilir.
Yufka 24 çapında bir tepsiye döşenir. Kenarlarındaki fazlalıklar koparılıp tabana yerleştirilip, dibi kalınlaştırılır.
Yumurta ve krema çırpılıp püre halindeki patlıcan ve kaşar peynir ile karıştırılır.
Tuz eklenir.
Karışım tepsiye dökülür.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst