Karışık yaz salatası tarifi

Salatalar & Mezeler bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Karışık yaz salatası nasıl yapılır
    yaz salatasi.jpg
    Malzemeler - 4 kişilik (184 Kalori)

    • 1 adet marul
    • Yarımşar demet maydanoz, nane ve dereotu
    • 1 demet Kuzu Kulağı
    • 4 adet kiraz domates
    • 4 adet ceviz
    • 4 adet gün kurusu kayısı
    • 1 tatlı kaşığı temizlenmiş ay çekirdeği
    • 1 çay kaşığı çörekotu

    Sosu için:
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet limonun suyu, tuz

    Karışık yaz salatasının yapılışı
    Marul, maydanoz, nane, dereotu ve Kuzu Kulağını bol su ile yıkayıp, sularının süzülmesi için süzgece alın. İyice süzüldükten sonra elinizle iri parçalara ayırın ve servis kabına koyun. Üzerine dörde bölünmüş kiraz domates, ceviz ve küp doğranmış kayısı ilave edin. Ay çekirdeği ve çörekotu serpin. Sos için bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.