deep
Harbi Aktif Üye
Karışık yaz salatası nasıl yapılır

Malzemeler - 4 kişilik (184 Kalori)
Sosu için:
Karışık yaz salatasının yapılışı
Marul, maydanoz, nane, dereotu ve Kuzu Kulağını bol su ile yıkayıp, sularının süzülmesi için süzgece alın. İyice süzüldükten sonra elinizle iri parçalara ayırın ve servis kabına koyun. Üzerine dörde bölünmüş kiraz domates, ceviz ve küp doğranmış kayısı ilave edin. Ay çekirdeği ve çörekotu serpin. Sos için bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.

Malzemeler - 4 kişilik (184 Kalori)
- 1 adet marul
- Yarımşar demet maydanoz, nane ve dereotu
- 1 demet Kuzu Kulağı
- 4 adet kiraz domates
- 4 adet ceviz
- 4 adet gün kurusu kayısı
- 1 tatlı kaşığı temizlenmiş ay çekirdeği
- 1 çay kaşığı çörekotu
Sosu için:
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu, tuz
Karışık yaz salatasının yapılışı
Marul, maydanoz, nane, dereotu ve Kuzu Kulağını bol su ile yıkayıp, sularının süzülmesi için süzgece alın. İyice süzüldükten sonra elinizle iri parçalara ayırın ve servis kabına koyun. Üzerine dörde bölünmüş kiraz domates, ceviz ve küp doğranmış kayısı ilave edin. Ay çekirdeği ve çörekotu serpin. Sos için bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.