Fırında Sarmısaklı Domates

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu HENA tarafından paylaşıldı.

  1. HENA

    HENA Üye

    Fırında Sarmısaklı Domates........ MALZEMELER

    4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
    4 adet iri domates
    Yarım tatlı kaşığı kekik
    1 limonun suyu
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı sirke
    1 çay kaşığı esmer şeker
    1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş)
    Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
    Tuz, karabiber


    HAZIRLANIŞI


    Ön hazırlık olarak fırını ısıtın.
    Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün.
    Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın.
    Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin. Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün. Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun. Ilıkken servis yapın.
    Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz. Yoksa lezzetini kaybeder. Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

     
  2. prenses

    prenses MoNo MeLeği ♥

    paylaşım için tşk...
     
  3. MaVi_HoRoZ

    MaVi_HoRoZ Üye

    Anneme sölemek lazım ama bunu ben yemem heralde :)
     
  4. yemezsen büyümezsin mavi horoz ye ki çabucak büyü:)

    paylaşım için saol hena..
     
  5. HENA

    HENA Üye

    Emin ol bende yemem ama sevenler çıkabilir..................:D
     
  6. MaVi_HoRoZ

    MaVi_HoRoZ Üye

    Hiç sanmıyorum :D Çarşı belki yerim :D