beşemel soslu sebzeli krep

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu Betül17 tarafından paylaşıldı.

  1. Betül17

    Betül17 denizimsi

    MALZEMELER
    2 adet orta boy patlıcan
    2 adet orta boy kabak
    1 adet soğan
    1 adet havuç (haşlanmış)
    3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve)
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber
    Fesleğen yada kekik

    KREP İÇİN MALZEMELER
    1 su bardağı süt
    2 yumurta
    ½ su bardağı un


    BEŞAMEL SOS
    2 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı tereyağ
    1 su bardağı kaşar peynir rendesi

    HAZIRLANIŞI
    Patlıcan,kabak ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun.
    Üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin.
    2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
    Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin.(dikkat yanmasınlar)
    Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya
    kadar pişirin.
    Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
    Fırına dayanıklı bir kap içerisine alın.Üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup
    önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.