Borsch Çorbası / Rus mutfağı

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu şeker tarafından paylaşıldı.

  1. şeker

    şeker Üye

    Malzemeler :
    400 gr. Dana eti
    2 baş soğan
    2 orta boy pancar
    200 gr. Lahana
    4 ufak patates
    1 havuç
    2 domates ya da yarım bardak salça
    1 çorba kaşığı sirke
    Tuz, karabiber
    Sarımsak
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Yarım bardak çiğ krema


    --------------------------------------------------------------------------------
    Hazırlanışı :
    Kuşbaşı doğradığınız eti bir tencereye koyup üzerine 3 lt. su ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynayınca ince kıyılmış 1 soğanı ilave edin ve kısık ateşte 1-2 saat pişmeye bırakın.

    1 çorba kaşığı tereyağını eritin, içine ince kıyılmış pancarları ve küp küp doğranmış domatesleri (ya da salça) ilave edin. Sirke ve gerektikçe su ekleyerek 1 saat kısık ateşte pişirin.

    1 çorba kaşığı tereyağını başka bir tavada eritin ve kıyılmış 1 baş soğan ile kürdan gibi ince ince kestiğiniz havuçları içine atın, 15 dakika kadar soteleyin.

    İnce kıyılmış lahanayı ve küçük küçük doğranmış patatesleri tencereye ilave edin. 5 dakika pişirin. Sotelediğiniz soğan ve havuçları da ekleyerek 10 dakika daha pişirin.

    Son olarak pancarları da ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber, isteğe göre ince kıyılmış sarımsak ilave edin.

    Servis yaparken üzerine krema eklemeyi unutmayın.