Yoğurtlu Kuzu Kavurma :

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu mayyak_uur tarafından paylaşıldı.

  1. mayyak_uur

    mayyak_uur Manyaq üyé

    Yoğurtlu Kuzu Kavurma :

    Malzemeler

    1 Kilo kuzu kuşbaşı
    4 Adet soğan
    2.5 Kahve fincanı sıvıyağ
    6 Adet sivri biber
    1 Su bardağı sıcak su
    2 Adet domates
    Yarım demet maydanoz
    2.5 Su bardağı yoğurt
    3 Diş sarımsak
    1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
    Tuz
    Üzeri için :
    1 Çorba kaşığı tereyağı
    1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber

    Hazırlanışı
    Sıvıyağı kızdırıp eti kavurun.
    Soğanları halka halka doğrayıp ete ekleyin ve pembeleşinceye kadar sote edin.
    Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp ilave edin.
    1 su bardağı su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin.
    Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
    Maydanozu incecik kıyın.
    Etler suyunu çekip yumuşamaya başlayınca domates, maydanoz ve tuzu ilave edin.
    Domatesler suyunu çekince yemeği ateşten alın.
    Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
    Kavurduğunuz etli karışımı servis tabağına alın.
    Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün.
    Kırmızı tozbiberi tereyağıda kızdırıp üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın.