Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Dereotlu Poğaça nasıl yapılır? Dereotlu Poğaça tarifi
    Dereotu harbiden poğaçaya bambaşka bir tad veriyor ben şahsen tavsiye ediyorum sizlere arkadaşlar.
    dereotlu pogaca.jpg
    Malzemeler
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • yarım demet ince kıyılmış dereotu
    • 1 adet yumurta
    • aldığı kadar un

    Dereotlu Poağaça Yapılışı
    Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Verilen ölçülere göre yaklaşık 17-18 tane poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.