Biryani Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Biryani Tarifi, Biryani nasıl yapılır
    biryani.jpg
    Malzemeler
    100 gr basmati pirinci
    50 gr tereyağı
    50 ml ayçiçeğiyağı
    50 ml zeytin yağı
    3 su bardağı et suyu
    30 gr badem
    50 gr kuru üzüm
    25 gr dolmalık fıstık
    250 gr kemikli kuzu kaburga eti
    2 kiraz domates
    2 frenksoğanı
    bir kaç tel safran
    yarım soğan
    tuz

    Biryani yapılışı
    Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp, doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu etlerinden bir miktar kuşbaşı doğrayıp ilave edin, iyice soteleyin.
    Pirinci yıkayın. Safranla birlikte ete ilave edip karıştırın. Suyunu çekmesi için demlenmeye bırakın. Hazırladığınız yemeği bir kaseye alıp servis tabağını üzerine kapak yaparak ters çevirin.
    Badem, kuru üzüm ve dolmalık fıstığı tavada az miktarda ayçiçeğiyağında soteleyip biryaninin üzerine gezdirin. Frenksoğanları ile süsleyin. Ayçiçeğiyağında kızarttığınız kiraz domates ile süsleyip servis yapın.