Ayvalı Dana Etli Kavurma Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu naif tarafından paylaşıldı.

  1. naif

    naif Moderatör

    Ayvalı Dana Etli Kavurma Tarifi, Ayvalı Dana Etli Kavurma nasıl yapılır
    kavurma.jpg
    MALZEMELERİ

    600 gr dana kuşbaşı
    3 sivri biber
    12 arpacık soğan
    1 sarı biber
    1 kırmızıbiber
    100 gr mantar
    1 ayva
    50 gr tereyağı
    1 çay bardağı
    ayçiçeği yağı
    1 tatlı kaşığı kekik
    Tuz, karabiber

    Ayvalı Dana Etli Kavurma Yapılışı
    Ayvanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak suda haşlayın. Soğanların kabuklarını soyun. Biberleri ve mantarları doğrayın. Suyunu süzdürdüğünüz ayvaya sırasıyla kuşbaşı eti ve doğradığınız sebzeleri ilave edip pişirin. Tereyağı, tuz, kekik ve karabiberi de ilave edip birkaç dakika daha pişirip sıcak servis yapın.