deep
Harbi Aktif Üye
Zencefilli karanfilli limonata nasıl yapılır?
Malzemeler (8 kişilik)
Süslemek için:
Lime ve limonları rendeleyip sularını sıkın. Daha sonra rendelenmiş kabukları ve sularını birlikte bir kavanoza alın. Üzerine tozşeker, zencefil ve karanfil koyup bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün süzüp bir sürahiye alın. Üzerine soğuk su, nane yaprakları, limon ve lime dilimleri ekleyerek servis yapın.
Malzemeler (8 kişilik)
- 10 adet limon
- 2 adet lime
- 10 çorba kaşığı tozşeker
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil
- 6 adet karanfil
- 8 su bardağı soğuk su
Süslemek için:
- 1 adet limon
- 1 adet lime
- 2 dal nane
Lime ve limonları rendeleyip sularını sıkın. Daha sonra rendelenmiş kabukları ve sularını birlikte bir kavanoza alın. Üzerine tozşeker, zencefil ve karanfil koyup bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün süzüp bir sürahiye alın. Üzerine soğuk su, nane yaprakları, limon ve lime dilimleri ekleyerek servis yapın.