deep
Harbi Aktif Üye
Zencefilli armut reçeli nasıl yapılır
Hemen hemen her meyvenin reçeli yapılabilmektedir. Armut reçeli de çoğu zaman tercih edilen reçel çeşididir. Sade armut reçeli çok yavan geliyorsa, içerisine taze zencefil katarak daha leziz bir reçel ortaya çıkarabilirsiniz.
Malzemeler
Kabukları soyulan armutlar ince dilimlenir. Tencereye konup, üstüne çıkacak kadar su ve 1 çorba kaşığı limon suyu ilave edilerek bir taşım kaynatılır (5 dakika kadar kaynatılıyor,
uzun süre kaynarsa armutlar eriyebilir) ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üstüne şeker konulur ve yeniden kaynatılmak üzere ocağa konur. Kaynamaya başlamasının ardından, önceden küçük doğranan zencefil ve suda bekletilmiş kuş üzümleri ilave edilip, bu şekilde yaklaşık yarım saat kaynatılmaya devam edilir, içine limon tuzu katılarak son bir kez karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
Hemen hemen her meyvenin reçeli yapılabilmektedir. Armut reçeli de çoğu zaman tercih edilen reçel çeşididir. Sade armut reçeli çok yavan geliyorsa, içerisine taze zencefil katarak daha leziz bir reçel ortaya çıkarabilirsiniz.

Malzemeler
- 1 kg armut
- 1 kg tozşeker
- 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
- 1 çorba kaşığı kuşüzümü (suda bekletilip şişmiş)
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Kabukları soyulan armutlar ince dilimlenir. Tencereye konup, üstüne çıkacak kadar su ve 1 çorba kaşığı limon suyu ilave edilerek bir taşım kaynatılır (5 dakika kadar kaynatılıyor,
uzun süre kaynarsa armutlar eriyebilir) ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üstüne şeker konulur ve yeniden kaynatılmak üzere ocağa konur. Kaynamaya başlamasının ardından, önceden küçük doğranan zencefil ve suda bekletilmiş kuş üzümleri ilave edilip, bu şekilde yaklaşık yarım saat kaynatılmaya devam edilir, içine limon tuzu katılarak son bir kez karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
Son düzenleme moderatör tarafından: