deep
Harbi Aktif Üye
Ballı limonlu nane şerbeti nasıl yapılır
Malzemeler (8 kişilik)
• 10 adet limon
• 1 su bardağı tozşeker
• 2 demet nane
• 12 su bardağı su
• 1 çay bardağı bal
• 1 tatlı kaşığı toz zencefil
• Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Limon kabuğu ve tozşekeri iyice ovalayıp bir gece buzdolabında dinlendirin. Yıkanmış naneyi tencereye alın. Üzerine su ekleyip, rengi iyice çıkana dek kaynatın. Ocaktan alıp, suyunu süzün. Nane suyu, limon kabuğu, limon suyu, bal, zencefil ve karabiberi, tozşeker eriyene dek karıştırın. Karışımı tülbentten geçirip, kapaklı cam bir sürahiye alın. Ilık şerbeti buzdolabına yerleştirip soğumaya bırakın. Arzuya göre nane ve limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler (8 kişilik)
• 10 adet limon
• 1 su bardağı tozşeker
• 2 demet nane
• 12 su bardağı su
• 1 çay bardağı bal
• 1 tatlı kaşığı toz zencefil
• Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Limon kabuğu ve tozşekeri iyice ovalayıp bir gece buzdolabında dinlendirin. Yıkanmış naneyi tencereye alın. Üzerine su ekleyip, rengi iyice çıkana dek kaynatın. Ocaktan alıp, suyunu süzün. Nane suyu, limon kabuğu, limon suyu, bal, zencefil ve karabiberi, tozşeker eriyene dek karıştırın. Karışımı tülbentten geçirip, kapaklı cam bir sürahiye alın. Ilık şerbeti buzdolabına yerleştirip soğumaya bırakın. Arzuya göre nane ve limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.