Yumuşak Poğaça Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Yumuşak Poğaça Tarifi, Yumuşak Poğaça nasıl yapılır
yumusak pogaca.jpg
Malzemeler
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • aldığı kadar un
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı

Yumuşak Poğaça Yapılışı
  • Ilık sütün içine önce şeker sonrada yaş maya konup eritilir ve genişce bir kabın içine dökülür.
  • Sonra diğer malzemelerde yavaş yavaş eklenir ve en son un eklenmeye başlanır.
  • Kulak memesi kıvamında yumuşak 1 hamur elde edilir.
  • Üzeri örtülüp en az yarım saat dinlendirilir.
  • Daha sonra hamurdan parçalar kopartılıp istediğiniz şekil verilir tepsiye dizilir.
  • Mutlaka tepsidede 15-20 dakika mayalanması beklenmelidir.
  • Hamurlar tepside şişecekleri için hamurdan parçaları büyük büyük koparmayın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında ortalama 20 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
11B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst