Sütlü Yumuşak Poğaça Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Sütlü Yumuşak Poğaça nasıl yapılır
sutlu pogaca.jpg
Malzemeler
  • 1 çay br. sıvı yağ
  • 1 su br. süt
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un
  • 1 çorba kş. sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek Otu yada susam
  • İçin için de peynir
Sütlü Yumuşak Poğaça Yapılışı
Derin bir kabın içerisine maya,tuz,sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip kıvamı tutturana kadar un ekleyip yoğuralım.Ardından hamurumuzu 15-20 dakika dinlendirelim.Hamur dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynir ilave edip kapatalım.Son olarak yağlı tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine önce yumurta sarısı sonra da çörek otu yada susam serpin ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst