Yufkalı Et Tarifi

#1
Yufkalı Et Tarifi, Yufkalı Et nasıl yapılır

Malzemeler
  • 1 adet yufka
  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 2 domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 kuru soğan

Yufkalı Et Yemeğinin Yapılışı
Yufkalar 3 cmlik kareler şeklinde kesilip yağlı kağıt konmuş tepside fırına verilir. Kızarınca fırından çıkarılır. Et ve diğer malzemeler kuşbaşı doğranıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatlar atılarak düdüklü tencerede 15-20 dk pişirilir. Kızarmış çıtır yufkalar yayvan bir tepsiye dizilir. Üzerine pişen et yemeği sıcak şekilde dökülür. Üzerine kaşar serpilip fırında 5 dk kaşar eriyene kadar tutulur. Afiyet olsun. Aynı tarifi tavuk etiyle ve tavuklu mantar soteyle de yapabilirsiniz.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:
Top