deep
Harbi Aktif Üye
Sebzeli Et Yemek Tarifi, Sebzeli Et Nasıl Yapılır
Malzemeler (6 kişilik)
Yapılışı
Eti, tencereye koyun ve kendi suyunu salıp, çekene kadar pişirin. İçine iri doğranmış kabak-havuç-domates-kırmızı ve sivri biber, kıyılmış mantar, verev doğranmış taze soğan ve sarımsak ilave edin. Üzerine sıvıyağ ve suyu ekleyip, baharatları katın. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak et ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Elif Korkmazel
Malzemeler (6 kişilik)
- 1 kg kuşbaşı et
- 2'şer adet kabak ve havuç
- 3 adet domates
- 1 adet kırmızıbiber
- 3 adet sivri biber
- 150 gram mantar
- 4 dal taze soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı
Eti, tencereye koyun ve kendi suyunu salıp, çekene kadar pişirin. İçine iri doğranmış kabak-havuç-domates-kırmızı ve sivri biber, kıyılmış mantar, verev doğranmış taze soğan ve sarımsak ilave edin. Üzerine sıvıyağ ve suyu ekleyip, baharatları katın. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak et ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Elif Korkmazel