Yufkalı Sac Kebabı Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Yufkalı Sac Kebabı Tarifi, Yufkalı Sac Kebabı nasıl yapılır
yufkali sac kebabi.jpg
Malzemeler
  • 1 kg kuşbaşı et
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 tane domates
  • 3 tanee soğan
  • 5 tane sivribiber
  • 1/2 kg un
Yufkalı Sac Kebabı Yapılışı
Sac tavada et ve yağı ardından soğanları ekleyerek iyice pişirelim. Biberleride ekleyerek bir kaç kez karıştırıp domatesleri ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyerek kaynamaya alalım. Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirelim. Un, su ve tuzu güzelce karıştırarak çırpalım ardından bir saat kadar dinlendirelim. Sacı tereyağı ile yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saca döküp tavayı sallayalım bulamacı iyice yayalım, altını ve üstünü iyice pişirip servis tabağına alalım. Yufkaların arasına sac kebabı koyarak servise hazır.

Afiyet olsun...
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst