mahir
Harbi Aktif Üye
Yufkalı Sac Kebabı Tarifi, Yufkalı Sac Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler
Sac tavada et ve yağı ardından soğanları ekleyerek iyice pişirelim. Biberleride ekleyerek bir kaç kez karıştırıp domatesleri ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyerek kaynamaya alalım. Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirelim. Un, su ve tuzu güzelce karıştırarak çırpalım ardından bir saat kadar dinlendirelim. Sacı tereyağı ile yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saca döküp tavayı sallayalım bulamacı iyice yayalım, altını ve üstünü iyice pişirip servis tabağına alalım. Yufkaların arasına sac kebabı koyarak servise hazır.
Afiyet olsun...
Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı et
- 1/2 demet dereotu
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı kekik
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 tane domates
- 3 tanee soğan
- 5 tane sivribiber
- 1/2 kg un
Sac tavada et ve yağı ardından soğanları ekleyerek iyice pişirelim. Biberleride ekleyerek bir kaç kez karıştırıp domatesleri ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyerek kaynamaya alalım. Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirelim. Un, su ve tuzu güzelce karıştırarak çırpalım ardından bir saat kadar dinlendirelim. Sacı tereyağı ile yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saca döküp tavayı sallayalım bulamacı iyice yayalım, altını ve üstünü iyice pişirip servis tabağına alalım. Yufkaların arasına sac kebabı koyarak servise hazır.
Afiyet olsun...