Yapımı oldukça basit ve kolay olan semsek böreği tarifi ile misafirlerinize parmaklarını yedireceksiniz. Çay eşliğinde harika bir keyif veren semsek böreği nasıl yapılır haydi kolları sıvayıp mutfağa gidelim.
Üzerine ceviz,yeşil zeytin,maydonoz,taze soğan ve kırmızı biber ilave edip tüm malzemeleri karıştırın.Bezelere ayırdığınız hamurları eliniz ile açın.Hamurun içine iç malzemeden koyup kapatın.Üzerie yumurta sarısı sürün.Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Semsek Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su b. un
- yarım p. yaşmaya
- 1 tatlı k. tozşeker
- 1 tatlı k. tuz
- 2 yumurta
- su
- 250 gr lor peyniri
- 1 çay b. ceviz
- 1 çay b. yeşil zeytin
- 1 tutam maydanoz
- taze soğan
- kırmızı biber
- yumurta sarısı
Semsek Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına yarım paket yaşmayayaı ilave edin.1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ilave edin.Üzerine 1 adet yumurta ve diğer yumurtanın sadece akını ekleyin.Sarısını üzeri için ayırın.İlk önce mayayı ertin.Daha sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru bezelere ayırın.Semsek böreğin iç harcı içi karıştırma kabına lor peynirini alın.Üzerine ceviz,yeşil zeytin,maydonoz,taze soğan ve kırmızı biber ilave edip tüm malzemeleri karıştırın.Bezelere ayırdığınız hamurları eliniz ile açın.Hamurun içine iç malzemeden koyup kapatın.Üzerie yumurta sarısı sürün.Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.