Kullandığınız tarayıcı çok eski. Bundan ötürü siteleri doğru görüntüleyemeyebilirsiniz. Tarayıcınızı güncelleştirmeli veya alternatif tarayıcı kullanmalısınız.
Pek çok yöre için lahana böreği tarifi aykırı bir yemek olarak algılansa da Karadeniz bölgesinde lahana ile bir çok yemek yapılabiliyor. Lahana böreği nasıl yapılır bir incelemenizi öneririm. Belki deneme imkanınız olur.
Lahana Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
4 su bardak un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
İç harcı için:
1 lahana
1 adet soğan
1 kase lor peynir
1 tutam maydanoz
2 sap taze soğan
tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Lahana Böreği Nasıl Yapılır
Hamuru için karıştırma kasesine unu alın.Üzerine tuzu,kurumayayı ve ılık suyu ilave ederek hamuru hazırlayın.Hamur dinlenirken iç harcı için lahanaları çok ince kıyın. Tavada sıvıyağda soğan ve lahanayı soteleyin.İçine lor peynirini,taze soğanı ve maydonozu doğrayarak ekleyelim. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip karıştıralım.Hamuru 6 bezeye bölün.Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına sıvıyağ sürerek 3 bezeyi üst üste koyun.Elimizle tepsi büyüklüğüne gelene kadar açıp iç harcı üzerine dökelim. Geri kalan 3 bezeye de aynı işlemi yapıp iç harcın üzerine kapatalım.Kenarlarını elimizle içeri bastıralım. Üzerine bir yumurta sarısı sürerek nar gibi olana kadar 180 derecede pişirelim.