Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi

İsmi gibi çarşaf gibi hamurla yapılan patatesli çarşaf böreği tarifi oldukça lezzetli ve doyurucu. İsterseniz iç malzemesini değiştirebilirsiniz. Geldik patatesli çarşaf böreği nasıl yapılır kısmına.

Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler​

Patatesli Çarşaf Böreği

  • 5 su b.un
  • 1 p.kuru maya
  • 1 tatlı k.tuz
  • su
İç harcı için:
  • 5 patates
  • 1 kase mantar
  • 100 gr.salam
  • 1 tutam maydanoz
  • 5 yeşil soğan
  • 1 kuru soğan
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • mısır özü yağı

Patatesli Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır?​

5 su b. un karıştırma kabına alınarak üzerine maya ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra tuzu ilave edilerek alabildiği kadar su ile hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bir süre bekletilir. Bu arada iç harç hazırlanır. Bunun için; kuru soğan yemeklik doğranarak sıvı yağda kavrulur. Üzerine doğranmış mantar ve salam eklenerek iyice kavrulur. Daha sonra üzerine doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve haşlanıp küp doğranmış patatesler eklenir. Tuzu ve baharatı ilave edilerek pişirilir.

Dinlendirilmiş olan hamur merdane ile olabildiğince büyük açıldıktan sonra üzeri yağlanarak elle kenarlarından çekerek açılır. Üzerine iç harç her yere gelecek şekilde serpiştirilir. Daha sonra uzun kenarından rulo yapılarak sarılır. Yuvarlak fırın tepsisine sararak alınır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek bir süre de böyle bekletilir. Daha sonra 180 derecelik fırında pişirilir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
8B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Üst