deep
Harbi Aktif Üye
Sebzeli Tavuk Tarifi, Sebzeli Tavuk nasıl yapılır
Malzemeler 4-6 kişilik
Piyazlık doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerine sırasıyla, aralarına tuz ve karabiber serperek, parçalara ayrılmış tavuk eti, enlemesine dilimlenmiş patlıcan, biber, halka dilimlenmiş patates yerleştirin. Ayrı bir yerde salça, su ve zeytinyağını çırpın. Daha sonra tenceredeki malzemenin üzerine gezdirip, kısık ateşte tavuk eti yumuşayana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler 4-6 kişilik
- Yarım kg tavuk
- 2'şer adet soğan, patlıcan ve patates
- 4 adet çarliston biber
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağısu
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz ve karabiber
Piyazlık doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerine sırasıyla, aralarına tuz ve karabiber serperek, parçalara ayrılmış tavuk eti, enlemesine dilimlenmiş patlıcan, biber, halka dilimlenmiş patates yerleştirin. Ayrı bir yerde salça, su ve zeytinyağını çırpın. Daha sonra tenceredeki malzemenin üzerine gezdirip, kısık ateşte tavuk eti yumuşayana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.